Demo

Výstava fotografií Tomáše Kučery

V kavárně probíhá výstava portrétů fotografa Tomáše Kučery. Probíhat bude do 31. srpna 2018.

Autor o sobě často tvrdí: „Rád si hraje. I se slovy. I když vystudoval hudební vědu, dovolí si ten luxus a nestydí se poslouchat Depeche Mode nebo Rammstein. Má rád Matrix i Bergmana, tančí waltz i disko, chodí po kopcích i na operu. Cvičí čchi-kung, intuici a vnímání věcí mimo nás. Kdysi skládal hudbu, pak hodně psal. Fotí od útlého věku dvaceti let...“

Výstava bratrů Saudkových

Máme pro Vás skvělý tip, jak strávit příjemně a kulturně svůj volný čas ve dnech od 12. 2. - 12. 4. 2015. V této době se totiž na Špilberku koná mimořádná výstava té nejpozoruhodnější dvojice na české umělecké scéně všech dob - bratrů Saudkových.

Pokračovat ve čtení

Expozice hradu Špilberk

Máme sice zimu a předvánoční čas, ale počasí venku tomu rozhodně neodpovídá. Slunečné a teplé počasí je jako stvořené pro hezkou procházku. A pokud nevíte, kam se zrovna vypravit, máme pro Vás jeden tip - na hrad Špilberk. Tato výrazná dominanta města Brna má totiž vždy co nabídnout.

Pokračovat ve čtení

Medovník

Historie pečiva z medového těsta sahá do nejdávnějších časů a má opravdu dlouhé kořeny. Med je totiž nejstarší sladidlo, které člověku poskytuje sama příroda již po staletí. Nejen, že velmi dobře chutná, ale med má také blahodárné účinky na náš organismus. Podle lidového léčitelství pomáhá při nachlazení, snižuje tlak nebo například uklidňuje nervy. Také je pravdou, že medové výrobky jsou nejen chutné, ale i hodnotné a velmi trvanlivé. A proč se vlastně bavíme o medu? Med je totiž nedílnou a nepostradatelnou součástí výborného desertu zvaného medovník

Pokračovat ve čtení

Panna Cotta

Hedvábně jemná konzistence, lahodná chuť smetany a k tomu svěží ovocné pyré…přesně tak by se dal popsat vynikající italský desert se vznešeným názvem Panna Cotta.

O původu desertu se toho moc neví. Pravděpodobně byl vytvořen jednou dámou žijící v oblasti Langhe Piedmont v Itálii kolem roku 1900. A někde se pro změnu můžeme dočíst, že byl tento recept znám již od středověku.

Pokračovat ve čtení

Další články...